Dog Days Revolution: Overloaded

Rehdin rockryhmän esikoinen

Twist Twist Erkinharjun ja Tsöötz Kettulan jo 70-luvun lopussa alkanut musiikillinen yhteistyö jatkuu kotimaisen hardrockin kiistattomiin kulmakiviin lukeutuvan Peer Güntin jälkeen Dog Days Revolutionin riveissä. Kitaristi/solistina yhtyeessä vaikuttaa Eski Palosaari, jonka aikaisempiin työsarkoihin lukeutuvat esimerkiksi Riff Raff sekä Albert Järvinen Bronx ja soolokitarastin pestistä huolehtii Timo ”Iffe” Lindholm.
Keikkakuntonsa DDR on jo tähän mennessä osoittanut ensisijaisesti Ac/Dc-covereista koostuneilla esiintymisillään, joita on kertynytkin jo melko runsaasti ja nyt on koittanut aika omaa tuotantoa sisältävän esikoispitkäsoiton julkaisulle. Sen kappaleista jykeväriffinen nimiraita Overloaded sekä kiitettävällä intensiteetillä svengaava Rock Me Honey ovat tulleet tutuiksi jo aikaisemmin, samoin kuin keikkasettiin sisältymisensä ansiosta entuudestaan livetulkintana todennettu, vimmalla pitkäsoiton avaava She’s Allright.

DDR on toki onnistunut taltioimaan debyytilleen myös useita muita messeviä rockralleja. All Rise tuo jämeryydestään huolimatta kokonaisuuteen tyylitajuisesti hieman vivahteikkaampia sävyjä ja se lukeutuukin albumin kiinnostavimpaan antiin. Rich and Famous on pitkäsoiton nopein tykitys ja keskitempoisempi, lempeän ärhäkkä All Night sijoittuu niin ikään lähes parhaimmistoon. Vastustamattoman boogiejyrän pariin päästään mainiosti rullaavien Fire Fire sekä I Don’t Drive My Car-raitojen myötä. Coveriksi albumille on valikoitunut Erkinharjun nuoruuden suosikin, The Sweetin orginaalille näkemykselle melko uskollisesti versioitu Fox on the Run ja pitkäsoiton päättää lähes sen terävimpään kärkeen sijoittuva, vakuuttava ja levyn kappalemateriaalista lähimmäksi balladiosastoa pääsevä Let Me In.

Soitannollisesti Dog Days Revolution toimii moitteettomasti, mutta biisillisesti debyytille on osunut vielä muutama täytteenomaisempi raita. Kokonaisuus kallistuu joka tapauksessa niin voimakkaasti myönteisen puolelle, että debyytin kappaleita olisi toivottavaa sisällyttää runsaammin myös keikkasettiin. Ja esiintymistilaisuuksia toivotaan lisää; vastaavantasoisia vanhan liiton rockyhtyeitä ei maassamme totisesti ole liikaa.

Tuolta maistiainen: