Doc Lounge saapuu Joensuuhun

JOENSUU – Pohjoismaissa ilmiöksi muodostunut Doc Lounge saapuu myös Joensuuhun Joensuun popmuusikot ry:n tiedottaja Petri Variksen vakuutettua alkuun nihkeän Doc Lounge -verkoston hallituksen siitä, että se kannattaa tuoda tänne. Doc Lounge on Malmössä vuonna 2006 perustettu klubi, jonka tarkoitus on on esittää laadukkaita dokumenttielokuvia poikkeavissa ympäristöissä, kuten ravintoloissa. Ensimmäinen Doc Lounge järjestetään Kerubissa 20. syyskuuta.
”Doc Lounge -klubeja järjestetään tällä hetkellä Ruotsissa, Tanskassa ja Suomessa. Konseptia on houkuteltu eri maihin ympäri Euroopan, mutta Malmössä sijaitseva verkoston hallitus on hillinnyt laajentumista. Joensuu on viides kaupunki Suomessa, joka hyväksyttiin osaksi Doc Lounge -verkostoa. Aiemmin klubeja on järjestetty Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Oulussa”, Varis kertoo.
”Ilman Rokumenttia ei olisi ollut asiaa päästä mukaan Doc Lounge -verkostoon. Muutaman vuoden ajan seurattiin tilannetta ja tiedusteltiin Ruotsista, että kelvataanko. Loppukesästä saatiin hyväksyntä. Verkoston kautta saadaan Joensuuhun näytille laadukkaita kansainvälisiä dokkareita ennakkonäytöksinä”, hän jatkaa.
Varis lisää, että Doc Lounge on vakiinnuttanut jo paikkansa Helsinkiin, mutta muissa Suomen kaupungeissa se vielä hakee paikkaansa. Hän on silti vakuuttunut, että Joensuussa se menestyy.
”Kovin monella ei ole tarjota tapahtumalle yhtä täydellisiä tiloja, kuin meillä.”

Ensimmäiseksi elokuvaksi valikoitui Bart Laytonin ohjaama The Imposter. Dokumentti kertoo trillerimäisen tositarinan ranskalaismiehestä, joka esiintyi texasilaisen perheen kadonneena poikana.
”Dokumentti on tarina miehestä, joka tekee jostain lapsuudesta tulevan asian vuoksi itselleen valeidentiteettejä. Se löydettiin harhailemasta Espanjassa ja kuulusteluissa mies väitti olevansa teksasilaisen perheen kadonnut lapsi. Sitten teksasilainen perhe otti sen vastaan kadonneena lapsenaan ja tarina meni läpi jopa FBI:ssa. Monta kertaa leffaa katsoessa tuli sellainen olo, että eihän tämä voi pitää paikkaansa, mutta ilmeisesti se pitää. Vaikka se on dokkari, se menee ihan draamaleffasta. Tähän aikaan vuodesta tulee katsottua valtava määrä dokkareita, mutta tämä vangitsi täysin sohvaan kiinni”, Varis kuvailee.
”Leffa esitetään Kerubin suurelta valkokankaalta ja saliin voi ottaa mukaan vaikka burgerin ja oluen. Dokkareilla on jotenkin akateeminen ja vakava maine, mutta tästä tulee hauska tilaisuus”, hän arvelee.
Elokuvan jälkeen on vielä luvassa Kerubin improklubi sekä DJ Kiilo.

Doc Lounge järjestetään kuukausittain. Syksyn muut elokuvat ovat Searching for Sugarman 11. lokakuuta ja Indie Game – The Movie 13. joulukuuta. Lisäksi Rokumentin yhteydessä 22. marraskuuta järjestetään Doc Lounge, jonka ohjelmisto tarkentuu myöhemmin.

The Imposter Joensuun Doc Loungessa Kerubissa torstaina 20.9. Liput 4 e. Elokuvan jälkeen Kerubin improklubi sekä DJ Kiilo