Demariopiskelijoiden puheenjohtaja tulistui opintotuen leikkauspuheista

Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Erkki Virtasen Huomenta Suomen haastattelussa tekemä ehdotus opintotuen indeksiin sitomisesta luopumisesta suututti Sosialidemokraattiset Opiskelijat SONK ry:n puheenjohtaja Sarita Niemen.
”Kansliapäällikön kanta on täysin käsittämätön, ja osoittaa valtavaa tietämättömyyttä opiskelijoiden taloudellisesta asemasta”, toteaa Niemi.
”Opintotuen indeksiin sitomisessa ei ole kyse vain rahasta, vaan ennen kaikkea periaatteesta. Leikkauksia ei tule tehdä jo valmiiksi heikossa asemassa olevilta nuorilta. Opiskelijat ovat tällä hetkellä ainoa ihmisryhmä, joka valtion toimesta pakotetaan elämään lähes köyhyysrajalla tai sen alapuolella”, hän sauhuaa.

Virtanen kehottaa harkitsemaan uudelleen, onko opintotuen korottamiseen sittenkään varaa. Hän arvioi, että indeksiin sitominen olisi nyt vielä helppo perua, koska se ei vielä ole voimassa. Hallitusohjelman mukaan opintotuki sidotaan indeksiin syyskuussa 2014.
”Haluaako kansliapäällikkö todella viedä opiskelijoilta tämänkin edistysaskeleen, jonka vuoksi koko opiskelijaliike taisteli päämäärätietoisesti kuukausien ajan ennen vaaleja?”, Niemi tivaa.