Deep Purple: Now What?!

Vetreät vanhat herrat

Vuodesta 2002 vaikuttanut viimeisin Deep Purple –kokoonpano (Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice, Steve Morse ja Don Airey) palaa seitsemän vuoden levytystauon jälkeen edesmenneelle kosketinsoittajanerolleen Jon Lordille omistetulla albumilla Now What?!.
Pitkäsoiton tuottajana on toiminut aikaisemmin muun muassa Alice Cooperin, Kissin ja Hanoi Rocksin kanssa yhteistyötä tehnyt legendaarinen Bob Ezrin. A Simple Song käynnistää levyn riffivoittoisesti, mutta kappaleen päästessä todella vauhtiin mouruavat Don Aireyn koskettimet täydeltä laidalta.

Uutukaisen ensimmäisenä mestariteoksena voi pitää suorastaan majesteetillisen tyylikästä raitaa Out of Hand. Hell to Pay hardrockaa tyylitajuisen vanhakantaisesti. Parhaimmistoon lukeutuu ehdottomasti myös Above and Beyond, jossa jylhä soitanta yhdistyy upeasti polveilevaan laulumelodiaan.
Blood from a Stone tarjoaa maalailua, mutta yltyy kertosäkeessään hienoiseen revittelyyn. Uncommon Man kekseliäine riffeineen ja upeine melodioineen on myös eräs huippuhetkistä. Apres Vous tarjoaa riffissään mainion takauman Santanan rajuimpaan varhaistuotantoon. Miellyttävän melodinen All the Time in the World on kuin luotu singlehitiksi.

Voimakkaasti esillä olevien progevaikutteiden vastapainoksi bonustrackinä on cover vanhasta rockstandardista It’ll Be Me. Morse pääsee sooloilemaan sopivasti ja Gillan esittää varsin vetreitä tulkintoja läpi levyn. Now What?! tarjoaa laadukkainta Purplea sitten Purpendicularin.