Day for Doers and Thinkers herättelee korkeakouluja yrittäjyyteen

Teksti: Jarkko Kumpulainen
Kuopion ES:n hallitus. Matti Laitinen kuvassa toinen vasemmalta.

Kokeileminen, onnistumisen ja epäonnistumisen kokemukset, ovat Matti Laitisen mukaan välineitä joilla tulevaisuus tulee kohdata. Laitinen on opiskelijayrittäjäyhteisö Kuopio ES:n hallituksen jäsen ja yksi Day for Doers and Thinkers -tapahtuman järjestäjistä.

Tapahtuma kokoaa yhteen opiskelijoita ja innovaattoreita. Tutkassa ovat tulevaisuuden tekijät.

”Tarkoituksena on herätellä opiskelijoita ja korkeakouluja poikkitieteellisyyteen sekä mahdollisuuksien tunnistamiseen. Tavoite on luoda myönteisempää kulttuuria, räväkämpää tekemistä sekä inspiraatiota alueelle ja Suomeen”, Laitinen kertoo.

Tapahtuma järjestetään yhdessä Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunan kanssa. Tilaisuus alkaa Kasvu Openin kaartiin kuuluvan Kari Voutilan tarinalla yrittäjyydestä. Voutila on muun muassa myynyt useita kehittämiään yrityksiä menestyksellä eteenpäin ja kertoo muun muassa kuinka kasvuyritys nostetaan nousuun tai aloitteleva yritys saatellaan menestyksen tielle. Päivä jatkuu Mindfulness työpajalla sekä paneelikestelulla.
ISYY:n hallituksen työelämävastaava Janne Kylämäen mukaan Itä-Suomen ylipisto tarjoaa sekä erityis- että yleisalojen osalta vahvaa osaamista yritysten käyttöön.

ISYY:n hallituksen työelämä- ja yritysyhteistyövastaava Janne Kylämäki.
ISYY:n hallituksen työelämä- ja yritysyhteistyövastaava Janne Kylämäki.

”Omaa osaamista pitää osata myydä paremmin. Koulutusviennin ohella pitäisi miettiä osaamisvientiä. Kun haastat itsesi ja vaikka workshopissa testaat ideoitasi tai kykyäsi myydä jotain, samalla reflektoit sitä toimijuutta, jolla tekijät erottuvat työelämässä”, Kylämäki arvelee.

Lopulta tapahtumassa on ES:n Laitisen mukaan kyse ennen kaikkea kohtaamisista.

”Tapahtumassa nostamme osallistujat tähdeksi ja kutsumme heidät kertomaan näkökulmia sekä ehdotuksia yhteistyön tiivistämiseksi. Inspiraatiomme kumpuaa kulttuurista ja asenteesta, jossa poikkitieteellisyys, luovat yhteisöt ja yritykset alkavat menestyä”, Laitinen täydentää.

Day for Doers and Thinkers -yrittäjyystapahtuma Kuopiossa Snellmanialla alkaen klo 10.00.

Lisätietoa:
Facebook: Why wait? – Day for doers and thinkers

Ohjelma:
10 -12 SN204 – Opening statements – Kari Voutila: Story of an entrepreneur – Mindfullnes workshop – Shoonya meditation techniques by Rajasekaran Ganapath
12.15 Break & Coffee Possibility for further discussion
12-14 SN205 – Panel Discussion with students, future doers & entrepreneurs – Introduction of Entrepreneurship Society and Events
15-17 tila SN203

After session at Tiukanlinna