Dave Lindholm B. Inventive: Voimatrion ensimmäinen näyttö

Dave Lindholm on Suomen sinisin mies. Maamme tuotteliaimpiin ja laadukkaimpiin lukeutuvan artistin tuoreessa B. Inventive- kokoonpanossa musisoivat maestroon itseensä verrattuna nuoriso-osastoa edustavat Dino ja Klasu.
Avausraita See You Tonight yhdistää melodisuuden inspiroituneeseen kitarointiin ja tuo etäisesti mieleen Bluesoundsin. Albumin kirkkain timantti tarjoillaan jo seuraavaksi. Right on Time yltää lähes Purple Hazea muistuttaviin sfääreihin. Vaikutteista puheen ollen, Cool Minerin riffissä on jotakin Free-yhtyettä miellyttävästi muistuttavaa.

Trion voimasoitto kulminoituu albumin loppupuolelle sijoittuvassa The Titan Maskissa. Birthday Present rullaa irtonaisesti pelkällä kertosäkeellä pelaamatta. Yes, You Can Have lukeutuu melodisessa kauneudessaan albumin parhaimmistoon. Hieman hapuilevan alun jälkeen Flyin’ High- raidassa pistetään lopulta tyylikkäästi iso vaihde päälle.
Signs of Faith on varsin sielukas biisi ja Why Church, Why Now päättää albumin irtonaisen tyylitajuisesti. Daven kitarointi on erinomaista kautta levyn, mutta 12 raidan joukkoon mahtuu ässien lisäksi myös jokunen huti, jollaisia edustaa ainakin tylsähkö slovari One Day.

B. Inventive-kokoonpanon debyytti on lupaava, laadukaskin, mutta kuitenkaan se ei kohoa esimerkiksi Canpaza Gypsys-yhtyeen 18 vuoden takaisen kerrassaan onnistuneen esikoisen tasolle. Daven diggareille B. Inventive tietty kelpaa ja uusi miehitys on päästävä tsekkaamaan livenä. Uutuusalbumin matskun lisäksi valinnanvaraa keikkaohjelmistoon nimittäin totisesti riittää.