Damn Seagulls: Hunting Season

Vaikka Idols -kilpailun kautta musiikkimarkkinoille tuntuu tuppautuvan vuosittain ”uusia kykyjä” ja uusia levyjä, niin on mukavaa, että osaajia Suomesta löytyy myös muuta kautta. Eräs esimerkki tällaisesta tapauksesta on helsinkiläisyhtye Damn Seagulls, jonka kolmas ja uusin levy Hunting season on juuri ilmestynyt.

Albumin avausbiisi ”Lord of the flies” on lyhyt rento kitaraluritus, jonka perään tulee heti reipas ”Novus ordo mundi”. Yhtyeen soitto sujuu kelvollisesti läpi levyn ja biisitarjontaan mahtuu reippaiden revityksien lisäksi vähän hitaampia balladeja, joista mainittakoon tunteellinen ”Gone by the dawn”, jonka huuliharppuosuus tekee biisistä mieleen painuvan.

Yhtyeen musiikki on saanut vaikutteita muun muassa Bruce Springsteenin varhaistuotannosta. ”Gone by the dawn” tuokin mieleeni Pomon, ”The ghost of Tom Joadin” kaltaiset verkkaiset albumit. Seagullsien keulahahmo Lauri Eloranta ansaitsee toimivan sävellystyön lisäksi kiitosta biisien sanoituksista, joiden kanssa on nähty vaivaa, vaikka sanojen sävy onkin melko synkkä. Sanoituksista nimittäin löytyy kielikuvia, joita ei joka levyllä tätä nykyä ole.

Perhanan lokkien uusin albumi on omassa sarjassaan taattua tavaraa, jonka pariin palaa mielellään ensimmäisen kuuntelukerran jälkeenkin. Tätä levyä ei olla huitaistu yhdessä yössä vasemmalla kädellä!