Brändi on väärinymmärryksen ehkäisymenetelmä

Teksti: Jussi Turunen
Kuvat: Tiina Marila

Mikä mielikuva lieneekään vallalla konsulttikieltä puhuvasta, kiertävästä viestintäratkaisujen kauppaajasta, Katleena Kortesuo ei istu siihen.

Alun alkaen äidinkielenopettajaksi halunneesta hämeenlinnalaisesta on tullut eräs Suomen tunnetuimpia viestinnän ammattilaisia, jonka ”Ei oo totta” on Suomen luetuin viestintäalan blogi.

Yksi selittävä tekijä Kortesuon näkyvyyteen voi olla jokaisen viestintäihmisen korostama erottautuminen massasta: Kortesuolla on pitkät rastat ja luennoidessaan hän pitää yllään punaista nahkatakkia. Hän harrastaa keskiaikaista miekkailua. Esimerkiksi jonkin osakeyhtiön johtoryhmän kokouksessa saatetaan luultavasti hieman nikotella Kortesuon olemukselle, mutta häntä itseään mahdolliset väärät mielikuvat eivät harmita.

Kortesuo pitää koulutuksia ja korjaa somesotkuja sekä maine- ja mediakohuja. Hän ei kuitenkaan hoida fyysiseen turvallisuuteen liittyvien tapausten kriisiviestintää, kuten vaikka kouluampumisuhasta tai suuronnettomuudesta tiedottamista. Brändi on Kortesuon leipälaji.

”Henkilöbrändi on se, millaisena ihmiset sinua pitävät”, Kortesuo sanoo Joensuun kampuksella pitämällään luennolla.

”On totta, että henkilöbrändi on sanana uusi. Ilmiö on kuitenkin 10 000 vuotta vanha: jo kivikaudella porukka on kyllä tiennyt, kuka osaa mitäkin.”

Ihmiset osaavat ymmärtää toisiaan väärin mitä luovimmilla tavoilla. Kortesuon mukaan brändissä on kysymys siitä, kuinka väärinymmärryksiä tapahtuisi mahdollisimman vähän.

”En minä esimerkiksi omilla nettisivuillaan pönötä nuttura kiinni, mustassa jakussa ja salkku kädessä. Tällaista viestintäkonsultilta yrityksissä joskus odotetaan, mutta omalta kohdaltani se ei vastaa todellisuutta. Tajuatteko miten kovasti ne siellä säikähtäisivät, jos antaisin itsestäsi tuollaisen kuvan ja menisin sitten johonkin tapaamiseen omana itsenäni? Nehän olisivat, että hui perkele”, Kortesuo hymähtää.

On siis paljon helpompaa kertoa suoraan, millainen on. Tämä ehkäisee väärinymmärryksiä, eivätkä asiakkaat koe oloaan petetyksi, kun tietävät etukäteen, millaisen ammattilaisen kanssa he ovat tekemisissä.

”Kun viestii itsestään ja osaamisestaan riittävän avoimesti etukäteen, se on karkottanut jo etukäteen ne, jotka eivät muutenkaan hyväksyisi sinua.”

Itsestään voi olla hankala kertoa, jos on hukassa sen suhteen mitä osaa ja haluaa. Kortesuolla on kolmen kohdan vinkkilista: tunne itsesi, viesti se muille ja kehitä itseäsi.

”Henkilöbrändi ei ole sitä, että tällainen minä olen ja tässä nyt kerron siitä. Kyllä siinä pitää haluta myös kehittyä ja pyristellä eroon myös esimerkiksi ei niin mairittelevista luonteenpiirteistään.”

Jos brändi kerran syntyy itsetuntemuksesta, joka on lopulta ihmisen omalla vastuulla, niin mihin brändikonsulttia sitten tarvitaan?

”Jos nämä asiat ovat jo kunnossa ja täysin selviä, niin ei konsulttia tarvita yhtään mihinkään”, Kortesuo kertoo.