Barbe Q Barbiesin suunnitelmissa on keikkoja, keikkoja ja…keikkoja

Tulevana lauantaina Joensuun Kerubiin muutaman kuukauden sisällä toistamiseen konsertoimaan saapuva rockryhmä Barbe Q Barbies ehti haastatteluun uuden albuminsa ja keikkojensa tiimoilta.

Pitkäsoitto Breaking All the Rules on ollut ulkona muutaman kuukauden. Mitkä ovat tämänhetkiset fiiliksenne levystä ja sen saamasta vastaanotosta?
Kaisa:”Levy on otettu vastaan todella hyvin ympäri Eurooppaa ja siitä saatu palaute on ollut todella positiivista. Aina tietenkin löytyy joku, joka ei diggaa, mutta tarkoitus ei ole miellyttää kaikkia.”
Ekkis: ”Hyvät on fiilikset, levy on saanut hyviä arvosteluja Suomessa ja ulkomailla.”
Niki: ”Hyvältä tuntuu että saatiin meidän toinen levy pihalle ja hyvä vastaanotto on saatu.”
Niina: ”Todella hyvin mielestäni. Tällä kertaa myöskin media on keskittynyt enemmän musiikillisiin tekijöihin kuin ulkonäöllisiin seikkoihin. STFU on saanut paljon huomiota radioaalloilla ja jengi laulaa sitä ulkomuistista keikoilla. Sehän on mahtavaa se! Itse olen henkilökohtaisesti kovin ylpeä tästä tuotoksesta. Se on erittäin kova rocklevy! Olen ylpeä kaikista bändiläisistä :)”

Huhtikuun alussa teitte pienen rundin Englannissa. Kommentit siitä ja jokin hauska anekdootti reissusta?
Kaisa: ”Teimme kaksi keikkaa Iso-Britanniassa, joista toisen Lontoossa yhdessä Von Hertzen Brothersien kanssa ja toisen Rotherhamissa AOR-festivaaleilla. Keikat olivat hyviä ja saatiin paljon uusia kontakteja brittimusakuvioista. Ensimmäinen yö Lontoossa huipentui siihen, kun Niina ja Minttu saivat hotellihuoneen lattian tulvimaan käytyään suihkussa. Tuloksena kaikilla litimärät keikkavaatteet (jotka tietenkin olivat lattialla, missä muuallakaan). Seuraavana päivänä jaksoimme jo nauraa koko jutulle, aamulla niinkään vielä ei huvittanut… ;)”
Ekkis: ”Reissu oli ihan huippuhauska, vaikka kaikki ei mennytkään ihan käsikirjoituksen mukaan. Kerkesimme seikkailemaan Lontoossa kokonaisen päivän ja hassustihan siinä sitten kävi. Paikallinen K Cider oli koko yhtyeen mielestä ehkä hieman liian hyvää :) Me olimme sunnuntai-aamuyöstä seuraavalla keikkapaikkakunnalla ja lyhyiden yöunien jälkeen tuntui tosi oudolta vetää heti keikkakamat niskaan ja suunnata itse keikkapaikalle. Veto oli sunnuntaina muistaakseni joskus 12.30 tms.. Suomessa tuohon aikaan ei kukaan tulisi keikalle, mutta Englannissa taitaa olla eri meininki, koska sali oli ihan täynnä!”
Niki: ”Aivan mahtava fiilis joka kerta kun päästään ulkomaille, vaikka se on duunireissu, niin se on samalla lomaa. Rakastan Englantia, se on niin kaunis maa. Ihmiset ovat ihania ja kohteliaita ja vaikka monet ei siitä ruuasta tykkää, niin mä tykkään. Itse en kauheesti juhlinut, koska olin aika kipeä mutta erittäin hauskaa oli silti ja keikat menivät hyvin, eli nyt toivotaan, että päästään pian sinne uudestaan pidemmälle rundille.”
Niina:”Voi tästähän jutun juurta riittääkin. Kirjoitin taannoisesta reissusta blogin Rumbaan. Hmmm…ehkä mieleenpainuvin muisto on tulva meidän hotellihuoneessa keskellä yötä. Sillä välin kun rytmiryhmä suihkutteli vajaan tunnin, viemäri teki temput. Siellä sitten lillui koko huone veden varassa soittokamoineen päivineen.”

Olette lämpänneet muun muassa W.A.S.P.:ia. Millainen kokemus se oli ja tapasitteko Blackie Lawlessin?
Kaisa: ”Ollaan tehty WASPin kanssa kaikenkaikkiaan neljä keikkaa, joista ensimmäinen oli vuonna 2008 Oulun Teatriassa. Bändin tyypit ovat todella mukavia, valitettavasti emme kuitenkaan tavanneet Blackieta. Mutta kuulimme kyllä, että Blackie oli katsonut keikkamme ja oli toivonut, että olisimme olleet koko rundin heidän lämppärinään.”
Ekkis: ”Me olemme lämpänneet W.A.S.P.:ia ensimmäisen kerran joskus 2008 ja viime syksynä siihen tarjoutui jälleen mahdollisuus. Syksyllä tuli soiteltua samoilla keikoilla Tallinnassa, Oslossa ja Helsingissä. Kaikki keikat olivat mielestämme ainutlaatuisia! Kuulimme Helsingin keikalla bändin kitaristilta Douglas Blairilta, että Blackie oli tehnyt edellisenä iltana Tallinnassa poikkeuksen ja seurannut ylätasanteelta tovin keikkaamme. Hän oli pitänyt meistä ja tokaissut, että meidän pitäisi lämmitellä heitä koko kiertueen…no, valitettavasti se ei ollut meidän kannaltamme mahdollista, mutta tuntui upealta kuulla tuollaista palautetta. Blackieta emme ole kuitenkaan varsinaisesti tavanneet kuin vilaukselta. Herra viettää mieluiten aikansa omissa oloissaan, mutta bändin muut jäsenet tuli tavattua muutamaankin kertaan. Tapasimme Douglasin viimeksi nyt keväällä ensimmäisellä keikallamme levynjulkaisun jälkeen Turussa, jossa hän oli pitämässä kitaraklinikkaa. Sinä iltana settimme viimeisenä olleessa kappaleessa olikin aikamoinen vierailija, nimittäin Douglas tuli soittamaan kanssamme ensimmäisen levymme nimikkobiisin All Over You:n.”
Niki: ”Mieletön kokemus ja vaikka ei itse Blackien kanssa olla puhuttu, hän on muitten kautta lähettänyt meille terveisiä muun muassa että haluisi meitä koko rundille mukaan ja että hän tykkäsi meistä ja meidän showsta Tallinnassa, missä hän itse oli sitä katsomassa.. Bändin muut jäsenet ovat todella mukavia herrasmiehiä ja toivon mukaan päästään niitten kanssa uudestaan keikalle.”
Niina: ”Erittäin mukavia hemmoja. Blackietä ei tavattu mutta hän lähetti lämpimät terveiset koko bändille. Oli diggaillu parvelta.”

Barbe Q Barbiesin tulevaisuudensuunnitelmat?
Kaisa: ”Keikkoja on buukattu koko kesälle ja pitkälle loppuvuodeksikin. Suurin osa tällä hetkellä on Suomessa, mutta tarkoitus on tehdä keikkoja myös muualla Euroopassa tämän vuoden puolella. Jotain puhetta on ollut myös Jenkkeihin reissaamisesta lähitulevaisuudessa.”
Ekkis: ”Tällä hetkellä keikkoja keikkoja ja keikkoja. Myöhemmin syksyllä vähän lisää keikkoja :) Toivon mukaan pääsisimme jälleen pian soittamaan ulkomaille ja juuri viime viikonloppuna keikkareissulla tuli puheeksi että voisi alkaa pikkuhiljaa miettimään uusia rallejakin kasaan..”
Niki: ”Paljon keikkoja ja sitten uusia biisejä pitää vääntää”.
Niina: ”Paljon keikkaa ulkomaille! Ja uutta levyä suunnittelemaan.”

Mikä on kaikkien aikojen rockbiisi pienine perusteluineen?
Kaisa: ”Queenin Bohemian Rhapsody. Freddie Mercury oli äärimmäisen luova musiikintekijä joka ei antanut genrerajojen haitata biisinteossa, tässä mielestäni hyvä esimerkki siitä. Ehkä ilmeinen, mutta joka tapauksessa!”
Niki:” Liian vaikea kysymys ;) mutta varmaan joku Queensien kappaleista”
Ekkis: ”Voi hitsin hitsi..kaikkien aikojen ja vain yksi?? Kerron silti kaksi jotka ovat jostain syystä olleet yhtyeenä erityisen tärkeitä minulle ja kyseiset kappaleet muistuttavat minua siitä että ikinä ei saa ottaa musiikkia liian vakavasti. Motörhead: Killed by Death ja L7: Drama.”
Niina: ”Tää on niin vaikea. Yhtä biisiä on mahdoton valita. AC/DC, KISS, Mötorhead, Rollarit ja Pentagram ovat ehkä kaikkien aikojen kovimpia rokkibändejä. Pistetään nyt vaikka sit Pentagramin ”Teaser”- idiotismi & nerokkuus samassa paketissa. Ja tämä ihan vinkkinäkin kaikille niille, jotka bändiä eivät ole vielä kuunnelleet.”

Barbe Q Barbies 18. toukokuuta klo 23 Kerubissa Hohto-bileissä. Illan aloittaa klo 22 Linnea Von Kattendam