Alex Mattson kipuaa maailmalle

Teksti: Laura Väänänen
Nuori dj-lupaus Alex Mattson on saavuttanut suosiota jo ulkomaita myöten. Kuva: Kai Kuusisto

Alex Mattson on 19-vuotias suomalainen dj ja tuottaja, sekä ensimmäinen suomalainen sooloartisti, joka on solminut levytyssopimuksen menestyneen Ultra Music -levy-yhtiön kanssa. Nuoren miehen kiireisestä aikataulusta huolimatta onnistuin kysymään häneltä muutaman kysymyksen hänen urastaan sekä käynnissä olevasta kiertueestaan.

Nrj:n extravadance-kiertue jolla olet mukana tänä syksynä on ollut huippusuosittu. Osasitko odottaa tällaista suosiota ja miltä se on tuntunut?
“En osannut yhtään odottaa tällaistä suosiota, se on paras fiilis ikinä kun on nähnyt että jengi tykkää biiseistä ja käy keikoilla niin ahkerasti.”

Millaista on ollut kiertää Suomea kotimaisten dj-kollegoiden rinnalla?
“Se on ollut tosi kivaa! Päässyt tutustumaan uusiin ihmisiin ja uusiin paikkoihin. Se on myös ollut mahdollisuus tutustua muihin suomalaisiin artisteihin paremmin ketkä mukana olleet, tosi kivaa!”

Onko joku keikka tältä kiertueelta tai kuluvan vuoden ajalta jäänyt erityisesti mieleen?
“Tämän vuoden Ruisrock keikka jäi kyllä ehdottomasti mieleen! Jengiä oli aivan alue täynnä ja kaikki biletti koko setin ajan täysillä mukana.”

Mikä on seuraava etappi urallasi, mihin tähtäät juuri nyt?
“Seuraava etappi on vielä isoimmin kansainväliset markkinat. Nyt on hyvä pelinavaus tehty, mutta haluan vielä isommin sinne.”

Mitä toivot että musiikkisi antaa sitä kuunteleville?
“Toivon että tuo hyvän fiiliksen. Itelle on aina tosi tärkeetä, että musaa kuunnellessa tulee hyvä fiilis, ehkä jopa kylmät väreet. Se on parasta!”

Mitä voimme odottaa sinulta tulevaisuudessa?
“Uusia biisejä pian ja vielä kovempia keikkoja! Stay tuned!”

Nrj:n Extravadance -kiertue rantautui Joensuuhun 28. lokakuuta eivätkä esiintyjät jättäneet ketään kylmäksi. Joensuun lippua korkealla pitivät dj-kaksikko Motions, sekä dj-kollektiivi Ousnäp. Dj Lenno pyöritteli levyjä vauhdikkaasti. Suurimman yleisön tanssilattialle keräsi kuitenkin kiertueen headlinerina soittava Alex Mattson.