Melrosen vuoden 1986 nimetön esikoinen on eräs huimimmista katajaiselle kansallemme esitellyistä albumidebyyteistä. Vakuuttavan levykokonaisuuden kirkkaimpina helminä loistavat singlebiisit Comin’ Out Soon, Gang War sekä Rich Little Bitch.
Tokela ja kumppanit onnistuivat varsin hyvin myös vuosi debyytin jälkeen ilmestyneellä ja mainiosti nimetyllä kakkoslevyllään Another Piece of Cake. Revittelevä Sexuality oli selvä valinta singleksi. Sen vastapainoksi Look Out tarjoaa onnistuneesti akustisia sävyjä erinomaisen kitarasoolon kera. Slow Motion ja I Wanna Go esittelevät vitaalista Sex Pistolsin ja Chuck Berryn hybridiä. Jälkimmäiseltä albumille on coveriksi valikoitunut melkoisen tunnettu Little Queenie. Muut lainat ovat nykyisinkin keikkaohjelmistossa viihtyvät Troublebound ja I Can Hear the Devil Calling. Viimeksi mainittu on tuolloin nimellä Nasty Suicide tunnetun muusikon jo levytyshetkellä hajonneen yhtyeen Wyrd Thingsin ohjelmistosta löydetty.
Another Piece of Caken parhaimmistoa edustavat kuitenkin hieman sävykkäämpi Horse Doughnut sekä pitkäsoiton pienestä teoksesta käyvä, mainiosti toimivan riffin ympärille kasattu And. Päätösraidassa Getting High Jami loistaa rumputyöskentelyllään ja raaka kertosäe ja sooloilu sekä sävykkäämmät väliosat täydentävät upeasti toisiaan. Melrosen kolmatta pitkäsoittoa, yhtyeen musiikillista visiota voimakkaasti laajentanutta Full Musicia saatiin odotella aina vuoteen 1990.
Pystybasisti Repa vaihtui sähköbasson taitajaan Rogeriin ja Yhdysvalloissa levytetty, vuoden 1993 alussa ilmestynyt Rock My World oli uudistuneen Melrosen upea albumidebyytti. Kivikova trio on tällä vuosituhannella levyttänyt ainoastaan yhden pitkäsoiton, vuonna 2002 ilmestyneen albumin It’s in the Bag, mutta omia ässäbiisejään tyylitajuisiin lainakappaleisiin yhdistävänä keikkakoneena yhtye on omaa luokkaansa.
Melrose: Another Piece of Cake
Arviosarjassa Pertti Pulkkanen esittelee 25-vuotiaita klassikkolevyjä kotimaisen rockin saralta.