25-vuotiaat | Kolmas nainen: Hikiset siivut

Kolmas ja kovin levy

Vuoden 1989 keväällä ilmestyneen pitkäsoiton Hikiset siivut ovat monet yhtyeen jäsenistöä mukaan lukien valmiit rankkaamaan Kolmannen naisen ikuisesti parhaaksi levykokonaisuudeksi. Tiivistunnelmaisesta avausraidasta Syksy rannalla lähtien tarjolla onkin tasaisen vahvaa kappalemateriaalia.
Sinun jäätyy huulet kii on vaikuttava keikkabussikuvaus ja Äiti pojasta pappia toivoi levyn suurin hitti. Hetki on Rami-oopperan satoa ja Jos se ois helppoo aloitti Pauli Hanhiniemen sittemmin tuotteliaaksi muodostuneen pianoballadien sarjan. Sylistäsi heräsin oli myös ansaitusti hitinpoikanen ja laulusuoritukseltaan selkeästi singleversiota onnistuneempi.

Taskut täynnä rahaa-biisissä on erinomainen syke, Kihloissa on soitannollisesti varsin tiukka raita ja armoton Hyvä paimen ja melankoliaa huokuvat Lentojätkä ja tyttökulta sekä musiikillisesti erinomaista rocklatausta tarjoava Ikävöin naistani kuuluvat myös miltei terävimpään kärkeen. Nimikappale Hikiset siivut huokuu bluesia ja Puhuva apina on terävä kannanotto poliittisia johtajia kohtaan.
Hikisillä siivuilla Pauli Hanhiniemellä oli tarjottavanaan parhaat siihenastiset laulusuorituksensa ja kitaristit Sakari Pesola ja Timo Löyvä, rumpali Pasi Kallioniemi ja basisti Raimo Valkama soittivat erinomaisesti. Hikisiä siivuja myytiin ilmestyttyään 8000 kappaletta ja jo se tuntui yhtyeen jäsenistä uskomattomalta.

Kaupallinen suurmenestys veret seisauttavine myyntilukuineen sai kuitenkin odottaa vielä Hyvää ja kaunista- pitkäsoittoon saakka.

Arviosarjassa Pertti Pulkkanen esittelee 25-vuotiaita klassikkolevyjä kotimaisen rockin saralta.