25-vuotiaat | Dave Lindholm & White Midnight: Creampistols

Dave rujoimmillaan

Dave Lindholmin lukuisista kokoonpanoista White Midnight lukeutuu lyhytikäisimpiin. Kyseisen trion muodostivat maestron itsensä lisäksi basisti Pitkä Lehtinen ja rumpali Arto Rautajoki.
Ainoaksi jäänyttä pitkäsoittoaan Creampistolsia yhtye äänitti pitkällä aikavälillä vuoden 1989 aikana Costello Hautamäen Harasoo-studioilla. Mansen rockkermaa osallistui myös levytykseen, sillä taustaköörissä olivat mukana Juice Leskinen sekä Diamond Sisters, eli Kata Laurikainen ja Toni Lähteenmäki.

Pitkäsoiton tusinasta biisistä kaksi on lainoja. Coverkohteina on todellista klassikko-osastoa, eli hartaasti soiva Dylanin Knockin’ on Heaven’s Door sekä Muddy Watersin bluesin perusteoksiin kuuluva Rollin’ and Tumblin’. Omasta tuotannosta sinisten sävyjen huipentuma on wah wahia tehokkaasti hyödyntävä, pituutta ja laatua tarjoava Shoot.
Tyylikkään melodinen You Should Have Known omasi myös hittiainesta. Se julkaistiinkin singlenä ja saavutti ansaitsemaansa radiosoittoa. You Need A Man on miellyttävän pelkistetty, riffivetoinen esitys. You Got the Key yhdistää iskevän riffittelyn sulavaan kertosäkeeseen ja upeaan sooloiluun.
Huuliharppu värittää leppoisasti svengaavaa Yippee!-raitaa. New Africa Rocks on rytmiikaltaan rikas biisi, jossa myös Diamond Sistersit pääsevät ääneen. When She Comes on upeasti rullaava rhythm and blues-revitys ja Do the Rock astetta seesteisempi, iskevän terhakka rockkappale. Give Me A Little Sign hyödyntää kertosäkeensä tehokkaasti ja The International edustaa rosoisesti revittelevää instrumentaalista rytinäbluesherkkua.

Creampistols on eräs vuoden 1989 parhaista kotimaisista pitkäsoitoista. Lisäksi se on eräs Daven laadukkaimmista englanninkielisistä levyistä. Albumin nimi on muuten yhtyeen roudarin heitto, jonka mukaan White Midnight kuulosti Creamin punkversiolta.

Arviosarjassa Pertti Pulkkanen esittelee 25-vuotiaita klassikkolevyjä kotimaisen rockin saralta.