20x Isokynä Lindholm

Pätevä läpileikkaus varhaistuotannosta

Tuoreessa, mutta sisällöltään miellyttävän nostalgisessa 20x- kokoelmasarjassa Isokynä Lindholmin osuus osoittautuu erääksi parhaiten kootuista. Se käsittää keskeisimmän tuotannon erään kotimaisen rockin ikonin kolmelta ensimmäiseltä pitkäsoitolta muutamalla singlehelmellä terästettynä.
Vuoden 1972 debyytin Isokynä Lindholmin parasta antia tällä kokoelmalla edustavat pieneksi hitiksikin osoittautunut Minun nimi on nimessun sekä Sinun rock. Vuoden 1973 Sirkus on eräs varhaisen kotimaisen rockin kiistattomista mestariteoksista ja niinpä sen osuus on näinkin suppealla kokoelmalla runsaampi; Jazzikansa tulee, ärhäkkä Rockadillo, koskettava Puhtaat laivat sekä Tanssi pieni tanssi muun muassa edustavat kyseisen klassikon ydintuotantoa.
Isokynä & Orfeus-kokoonpanolla julkaistu Musiikkia on niin ikään varsin merkittävä albumi kohokohtinaan rouhealla riffillä ja upealla kitarasoololla ryyditetty Juna sinne tänne, maalailevampi Sä avasit oven, veikeä Onko komedia? sekä revittelevä Se se on rokkii.

Kyseisen pitkäsoiton pitkä ja vaikuttava päätösraita Kuinka yö meni pois olisi puolustanut paikkaansa myös tällä kokoelmalla. Mukana olevista alun perin singleformaatissa julkaistuista huippuhetkistä mainittakoon kiistattomat klassikot Rock-Kukko sekä edelleen Daven soolokeikkojen ohjelmistoon kuuluva Voi kuin riittäis pieni taivas.
Lindholmin osalta 20x-sarja on rajattu ainoastaan hänen Isokynä-kautensa tuotantoon ja sellaisena kyseessä onkin varsin pätevä läpileikkaus.