20x Hanoi Rocks

Hanoi Rocksin lyhyt oppimäärä

20x-kokoelmasarjan Hanoi Rocks-osio ei ole kaukana yhtyeen vuosien 1980–84 tuotannon best of-kokoelmasta. Esikoissingle I Want You on itseoikeutettu avaus, jonka jälkeen siirrytään luontevasti energisen ja kappalemateriaaliltaan varsin vahvan Bangkok Shocks, Saigon Shakes, Hanoi Rocksin biiseihin.
Todellisen riffi- ja kertosäekilleri Tragedyn lisäksi mukaan on valittu hempeämpi Cheyenne sekä ei aivan albumin terävimpään kärkeen yltävä, tekstissään Mott the Hooplen klassikkoon Roll Away the Stone viittaava Pretender. Kakkospitkäsoiton Oriental Beatin valinnat osuvat lähes nappiin, sillä nimiraita, Motorvatin’ sekä Visitor edustavat selkeää parhautta. Hoyt Axtonilta lainatun Lightning Bar Bluesin olisi voinut korvata Don’t Follow Me:n tai Mc Babyn iskevyydellä.

Singlepoiminnoista mahtavasti svengaava Nothing New sekä Devil Womanin räyhäkämpi versio erinomaisine huuliharppu- ja kitarasooloineen tarjoavat energistä rockia esimerkillisimmillään. Malibu Beach Nightmare ja nimikappale Back to Mystery City ovat kyseisen albumin todellisia huippuhetkiä, mutta Lick Summer Loven tilalle olisi kelvannut rehvakkaasti rokkaava Ice-Cream Summer tai melodisempi, valitettavan vähälle huomiolle jäänyt iskusävelmä Sailing Down The Tears.
Viimeinen 80-luvun pitkäsoitto Two Steps from The Move on todellinen hittikimara. Myös tälle koosteelle ovat päässeet onnistunut Creedence-kierrätys Up Around the Bend, iisimpi Underwater World sekä todelliset balladiklassikot Don’t You Ever Leave Me ja Million Miles Away. I Can’t Get It olisi ollut suotava valinta Futuraman tilalle ja esikoispitkäsoiton osuutta olisi voinut laajentaa ainakin riemastuttavan 11:th Street Kidsin verran.

Muilta osin kokoelma summaa mainiosti Hanoi Rocksin keskeisimmän tuotannon ja käy samalla onnistuneesti lyhyestä oppimäärästä maamme parhaan glamrockyhtyeen unohtumattomimpaan sävelaarteistoon.