1974 | Albert Järvinen: Ride On

Kun Hurriganes joutui olemaan toimettomana kevään 1974 aikana Remun rötöstelyjen vuoksi, käytti Albert Järvinen luppoajan hyödykseen ja levytti ensimmäisen sooloalbuminsa Ride On. Rytmiryhmänä levyllä vaikuttivat rumpali Aikka Hakala ja basisti Heikki ”Häkä” Virtanen. Solistina kuultiin Pave Maijasta neljällä ja Dave Lindholmia yhdellä raidalla.
Little Feat-laina Teenage Nervous Breakdown tarjoaa tanakan avauksen Paven vokalisoinnin ja Alpun sooloilun toimiessa erinomaisesti. Hot Matter on kokeileva instrumentaaliraita ja Sister Sue veikeä cover Commander Cody & The Lost Planet Airmenin ohjelmistosta.

Järvisen omaa tuotantoa edustava, Paven verevän tulkinnan ja Järvisen pitkän ja intensiivisen soolon sisältävä Let’s Have A Ball (in the Fat Man’s Valley) lukeutuu albumin keskeisimpään tuotantoon ja ansaitsee klassikkostatuksen. Instrumentaali Freezing-Like Crying-Playing kääntyy lähes free jazziksi ja Paven laulama Elvis-cover Don’t Be Cruel on kepeä välipala.
Kakkospuolen avaava instrumentaaliversio erityisesti Johnny Burnetten näkemyksenä tunnetusta The Train Kept A Rollingista on jälleen silkkaa asiaa, kuten myös Dave Lindholmin vokalisoima verevä blues Going to Louisiana, johon Järvinen heittää intensiteettiä tihkuvan soolon. Patchy Moss on tanakka ja kekseliäs instrumentaali ja lähes kuusiminuuttinen Whorehouse Queen leppoisampi bluespala. Päätösraita Species Quattourissa Järvinen laittaa peliin koko arsenaalinsa.

Ride On ansaitsee klassikkostatuksen siinä missä Roadrunner, tai Royalsin Spring 76. Erityisesti 1970-luvun alkupuolelta ei sovi unohtaa myöskään Järvisen suhteellisen harvalukuisia vierailuja muiden levyillä, joista keskeisimpiin lukeutuu ehdottomasti Muskan vuoden 1973 nimetön debyyttialbumi, jonka taustalla kuultiin Albertin lisäksi Wigwamia.

Pertti Pulkkanen jatkaa rockin historian luotaamista. Vuorossa vuoden 1974 klassikot.