1972: Redbone: Already Here

Inkkaribändin iisimpää soundia

Swamprockin upeimpiin ilmiöihin lukeutuva Redbone-yhtye oli tehnyt lopullisen läpimurtonsa vuoden 1971 albumillaan Witch Queen of New Orleans sekä sen suureksi singlehitiksi osoittautuneella nimiraidalla. Seuraava pitkäsoitto Already Here oli kokonaisuutena jo iisimpi, muttei missään tapauksessa epäonnistunut.
Avausraita Fais Do edustaa vimmaista swamprockia upealla kitarasoololla kruunattuna. Power (Prelude to a Means) on tyylikäs slovari, joka ei tyylillisesti liippaa kaukaa Carlos Santanasta. Upea melodia kannattelee miellyttävän leppeää Speakeasy-raitaa. Condition Your Condition on sitä vastoin ärhäkkä esitys, mutta albumin kakkospuoli alkaa slovarimmalla tuotannolla huippuhetkenään avausraita Where Is Your Heart.

Yllättäen hitiksi muodostunut näkemys Coastersin hitistä Poison Ivy, jonka Rollaritkin levyttivät uransa alkutaipaleella sekä Redbonelle tunnusomaista jamittelua edustava nimiraita Already Here päättävät pitkäsoiton iskevästi.
Vegasin veljekset Pat ja Lolly, kitaristi Tony Bellamy sekä rumpali Pete D’ Poe muodostivat erään kiehtovimman amerikkalaisyhtyeen originaalimiehityksen ja Redbonen diskografiassa sen neljäs pitkäsoitto Already Here on eräs onnistuneimmista, tosin kaikkea yhtyeen vuosien 1970–74 välillä julkaisemaa tuotantoa voi pitää tasokkaana.

Arviosarjassa Pertti Pulkkanen jatkaa matkaansa vuoden 1972 klassikoiden pariin.