Zero Nine: Intrigue

Tässä kiistaton kotimaisen hardrockin merkkiteos. Vuonna 1986 ilmestynyt Intrique on kuusamolaisen, raskasta mutta vivahteikasta rockia ansiokkaasti työstävän ylpeyden tasapainoisin ja onnistunein pitkäsoitto kautta aikojen. Jo sen edeltäjä, edellisenä vuonna ilmestynyt White Lines merkitsi yhtyeelle jättiläisen harppausta eteenpäin, mutta vasta Intriguella yhtyeen sävelkynät olivat totisesti terässä.

Intriguelta ei löydy yhtäkään selkeää täytebiisiä. Sitä vastoin se sisältää useampiakin klassikkotasoisia kappaleita. Pitkä ja vaikuttava nimikkobiisi Intrigue, klassinen ja iskevä singlehitti Banging on Drums, pelkistetyn tehokas Cut, yllättävänkin raskas No Man’s Land sekä unohdettu klassikko Dump Me ovat liki pitäen komeimpia näyttöjä kotimaisen melodisen ja miellyttävän vanhakantaisen hardrockin saralla koskaan. Varsin lähelle niitä sijoittuvat myös hoilottavakertosäkeinen Angel of Mercy, koukukas Drag Me to the Moon sekä Cozy Powellin soolotuotannosta napattu revittelevä Na Na Na.

Intrigue-albumiin voi sanoa sijoittuneen musiikillisen tasonsa myöhemminkin varsin korkeana säilyttäneen Zero Ninen uran lakipiste. Kyseinen pitkäsoitto ansaitsee paikkansa vuoden 1986 kaikkein laadukkaimpien kotimaisten englanninkielisten rocklevyjen joukossa yhdessä Melrosen vimmaisen debyytin ja Peer Güntin ikilegendaarisen Backseatin kanssa.