Yliopiston verkko toimii taas

Itä-Suomen yliopiston verkko takkuili pitkin päivää 12. lokakuuta. Iltapäivällä katkos johtui kaivinkoneen vahingossa katkaisemasta Telekarelian valokaapelista. Aamupäivälläkään ei UEFin verkkoon päässyt ainakaan vajaaseen tuntiin. Mahdollisesti syynä oli verkon ruuhkautuminen, mutta syytä ei ole saatu varmistettua.
Seuraavaan päivään kello kymmeneen mennessä ongelmat oli saatu korjattua ja ATK-tiimipäällikkö Kari Mattila tietotekniikkakeskuksesta kertoo, että nyt kaiken pitäisi toimia normaalisti.

Yhtenä hankaluutena UEFin verkossa on tietoliikennesuunnittelija Erkki Vänskän mukaan se, että koko yliopiston verkon kattavaa yhtä valvontajärjestelmää ei vielä ole. Ensi vuonna sellainen ollaan hankkimassa ja investointilupa siihen on jo saatu. Järjestelmän hinnan Vänskä arvioi välille 10000-20000 euroa.
”Testaamme järjestelmiä ja hinta riippuu siitä mihin järjestelmään päädymme. Kovin isosta investoinnista ei ole kysymys. Koko yliopiston kattava valvontajärjestelmä helpottaa huomattavasti ongelmien syiden selvittämistä”, hän toteaa.