Yliopiston verkko jälleen nurin

Laitevika kaatoi koko Itä-Suomen yliopiston tietoliikenneverkon varhain perjantaiaamuna. Koko Joensuun kampus oli verkkopimennossa ja osa UEFin palveluista oli poissa käytöstä myös Kuopion kampuksella. Kyse oli epätavallisen laajasta ongelmasta, sillä jopa tietojenkäsittelytieteen laitoksen cs-palvelin oli vian takia alhaalla. Vika keskusreitittimessä havaittiin 14. lokakuuta noin kello viisi aamulla ja se saatiin korjattua kello 13 mennessä.
”Vuonna 2012 osa kampusten keskeisistä tietoliikennelaitteista saadaan kahdennettua, mikä tulee jatkossa parantamaan verkon toimintavarmuutta”, tietotekniikkakeskuksesta vakuutetaan.

Ylioppilaskuntaa ei verkko-ongelmista tiedotettu mitenkään. ISYY:n Joensuun toimistolla asia ihmetytti, sillä ylioppilaskunnan koneet toimivat UEFin verkossa. Tietotekniikkakeskuksesta kerrotaan, että verkon käyttäjiä informoitiin viasta joko puhelimitse tai faksin välityksellä. Ylioppilaskunnalla ei ole käytössään faksia ja puhelimitse asiasta ei saatu tietoa.
Edellisen kerran yliopiston verkon kanssa oli ongelmia vain kaksi päivää aikaisemmin. Silloin osan ongelmista selitti kaivinkoneen hajottama valokuitu Joensuun ja Kuopion välillä.