Torille maalataan ihmisketju

JOENSUU – Taideteos yhdistää ihmiset toisiinsa Joensuun torilla tänä kesänä. Kaupunkilaisten silueteista muodostuu ihmisketju, joka kulkee torin läpi.
”Ideana on luoda katumaalaus, jossa käytetään apuna vapaaehtoisten siluetteja, jotka maalataan torin pintaan kirkkailla väreillä. Tarkoituksena on luoda kaupunkilaisten avulla yhteisöllinen taideteos”, kertoo teoksen tekijä Outi Vornanen.

Ketjuun tarvitaan Vornasen mukaan noin 90-100 henkilöä. Teoksen toteuttaminen aiotaan aloittaa 19. toukokuuta jos sää sen sallii.
”Ketjua maalataan aina muutama henkilö kerrallaan. Tilanteen mukaan katsotaan montako maalataan yhtenä päivänä, ja minä päivänä teoksen tekeminen jatkuu”, Vornanen kertoo.
”Säävaraus on huomioitava, sillä eihän sateessa ole kiva makoilla eikä maalikaan tartu”, hän lisää.

Graafisen suunnittelun opiskelija Vornanen päätyi maalauspuuhiin torille kaupunkikeskustayhdistyksen järjestämän kilpailun kautta.
”Aloin etsiä kaupungilta kohdetta, joka toimisi kuin tyhjä taulupohja. Valitsin kohteiksi kävelykadun ja torin. Teoksen toteutusta suunnitellessa päädyin kuitenkin käyttämään toria. Halusin tuoda joensuulaisia yhteen ja luoda heidän avullaan jotain heidän näköistään. Lapsekkuus on myös aina kiehtonut minua, ja tässä teoksessa on hieman samaa fiilistä, kuin lapsena katuliiduilla asfalttiin piirtäessä.”

Tapahtuma Facebookissa:
Ihmisketju-yhteisötaideteos Joensuun torille Vapaaehtoisia kaivataan!