Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

SIVULLA 13 – itäsuomalaista taidegrafiikkaa

27.3.2015 - 31.5.2015

SIVULLA 13 -näyttely tutustuttaa katsojan tämän päivän moni-ilmeiseen taidegrafiikkaan ja sen rajankäyntiin muiden visuaalisten taiteenalojen, kuten valokuva- ja videotaiteen tai installaatioiden kanssa. Taiteilijat: Anna Arminen, Annu Vertanen, Anu Torikka, Emma Lappalainen, Jonna Salonen, Jussi Nykänen, Lotta Pyykkönen, Reijo Mörö, Riikka Mattinen, Ritva-Liisa Virtanen, Reetta Ahonen, Taru Innanen ja Tarja Heilimo.

Reetta Ahonen: ”Alueillamme työskentelee useita hienoja graafikoita: kokeneita, kansallisesti ja kansainvälisestikin tunnettuja taiteilijoita ja toisaalta taas nuoria, äskettäin taideopinnoistaan valmistuneita mutta jo lahjakkuutensa osoittaneita tekijöitä. Valitsimme kymmenen heistä näyttelyyn. Olisi voitu valita aivan toisinkin. Valinta oli täysin subjektiivinen.

Taidegrafiikka on sekä ilmaisultaan että teknisesti kiinnostava taiteen laji. Viiva on grafiikan ydintä, jäljen jättäminen, pohjien luominen ja laatoilta vedostettu grafiikanlehti ovat grafiikan perusasioita. On runsaasti erilaisia menetelmiä ja uusia kehitellään koko ajan. Taidegraafikoille ammattinimike on nykyään enemmänkin identiteettikysymys, heitä yhdistää edelleen muita kuvataiteilijoita läheisempi suhde käsityöläisyyteen.”

Riihisaaren aukioloajat 2015:
ti-su 11-18, kesä-elokuussa ma-su 11-18

Kuva: Riikka Mattinen, Mustikassa

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
27.3.2015
Loppuu:
31.5.2015
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Riihisaari – Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus
Riihisaari
Savonlinna,57130
Kotisivu:
http://www.savonlinna.fi/riihisaari