Arvio - 16.3.2018

Photo-Finish pitkäsoiton kirkkain helmi on upea, koskettavuudessaan harvinaislaatuisia kylmiä väreitä nostattava balladi Overnight Bag.

Juttu - 15.3.2018

Jos etsii kattavaa kuvaa tieteen tekemisestä, on hyvä perehtyä vanhempiin teoksiin, joiden vaikutus näkyy niiden tieteenaloilla vielä vuosien jälkeenkin.

Juttu - 14.3.2018

Kielikeskus haluaa osaltaan tukea opiskelijan kansainvälistymistä tarjoamalla tutkintokielien lisäksi myös vapaavalintaisia kieliä. Kampuksien kansainvälisyydessä on silti vielä paljon tehtävää.

Tammikuussa Joensuussa työnsä aloittanut uskontotieteen professori Timo Kallinen ei mielellään käytä akateemisessa yhteydessä sanaa monikulttuurisuus, koska se liittyy niin vahvasti politiikkaan. Kallisesta tieteilijän ensisijainen tehtävä ei ole ratkoa poliittisia ongelmia.

Kuopiossa lukiolaiset voivat suorittaa yliopisto-opintoja jo lukioaikana. Yliopistokurssien läpäiseminen vaatii itsekuria ja oma-aloitteisuutta. Lukiolaisen jaksamisesta huolehditaan opintojen huolellisella suunnittelulla.

Elokuvassa Downsizing ihmiskunta kutistetaan peukalon korkuisiksi. Lopputulos on melko huvittava, paikoitellen jopa koskettava, muttei jätä aineksia jälkipohdinnalle.