Uutinen - 19.9.2018

Joensuun keskustassa on pahoinpidelty tiistaina 18.9. kahta ulkomaalaista Itä-Suomen yliopiston opiskelijaa. Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta tuomitsee väkivallan teon yhdessä Itä-Suomen yliopiston ja Joensuun kaupungin kanssa.

Juttu - 18.9.2018

Kadulla näkyville feissareille työ on usein heidän maailmankuvaansa kytkeytyvä tapa vaikuttaa asioihin. Kohtaamisia varten heillä on yksi vinkki: normaaleilla käytöstavoilla pärjää kaikkien kanssa.

Juttu - 17.9.2018

Työnvälitysyritykset tarjoavat opiskelijalle osa-aikatöitä lisätienestin hankkimiseen. Tällä hetkellä on kysyntää erityisesti rakennus- ja siivousalalla.

Aktiivinen sähköpostikalastelu työllisti yliopiston tietoturvapalveluita kesän aikana. Epämääräiset viestit poikivat liki tuhat yhteydenottoa UEF-sähköpostin käyttäjiltä.

Kulttuuriosuuskunta Laiturin tarkoitus on tuoda julki kulttuuria, joka on piilossa pinnan alla, eikä ilmene katukuvassa. Tärkeitä ominaispiirteitä tälle ovat yhteisöllisyys ja kulutuksesta tinkiminen.

Kasvatustieteen professori Tapio Puolimatka argumentoi, että seksuaalisen monimuotoisuuden tunnustaminen voi lopulta johtaa jopa pedofilian hyväksyntään. Kun asiasta nousi kohu, vedottiin samalla Puolimatkan sananvapauteen. Mikko Aaltonen väittää esseessään, että kysymys akateemisesta sananvapaudesta näivettyy sivuseikaksi, jos sanoja ei ymmärrä omaa asemaansa, sanominen on kelvotonta, eikä täytä tieteen itselleen asettamia vaatimuksia.