Juttu - 14.3.2018

Kielikeskus haluaa osaltaan tukea opiskelijan kansainvälistymistä tarjoamalla tutkintokielien lisäksi myös vapaavalintaisia kieliä. Kampuksien kansainvälisyydessä on silti vielä paljon tehtävää.

Juttu - 13.3.2018

Tammikuussa Joensuussa työnsä aloittanut uskontotieteen professori Timo Kallinen ei mielellään käytä akateemisessa yhteydessä sanaa monikulttuurisuus, koska se liittyy niin vahvasti politiikkaan. Kallisesta tieteilijän ensisijainen tehtävä ei ole ratkoa poliittisia ongelmia.

Uutinen - 12.3.2018

Kuopiossa lukiolaiset voivat suorittaa yliopisto-opintoja jo lukioaikana. Yliopistokurssien läpäiseminen vaatii itsekuria ja oma-aloitteisuutta. Lukiolaisen jaksamisesta huolehditaan opintojen huolellisella suunnittelulla.

Elokuvassa Downsizing ihmiskunta kutistetaan peukalon korkuisiksi. Lopputulos on melko huvittava, paikoitellen jopa koskettava, muttei jätä aineksia jälkipohdinnalle.

Woody Allenin ohjaama Wonder Wheel ei pyöräytä maailmaan mitään uutta tai ennennäkemätöntä.

Kotimaisen rockin kulttihahmo Jouni Mömmö on viimein päässyt kansien väliin. Biografian kiehtovinta antia tarjoavat muusikon ajat Silmienvaihtajissa ja Mana Manassa.