Skele käy käsiksi KalPaan

KUOPIO Savilahden kampuksen paras ja ainoa jääkiekkojoukkue Claybay Skeleguins saa sunnuntaina verikasteen ammattilaisareenoilla kohdatessaan KalPan edustusjoukkueen. Vasta noin vuosi sitten treenaamisen aloittanut aikuisten sekajoukkue ehkä kompuroi luistimilla mutta kiitää tavoitteeseensa.

“Jo perustamisvaiheessa oli selvää, että aiomme viedä oman kiekkounelmamme loppuun saakka, ammattilaisjäille. Päätimme aloittaa oman taitotasomme todellisen testaamisen lunastamalla kaupungin kalleimmat päänahat, ja haastoimme KalPan edustusjoukkueen hyväntekeväisyysotteluun”, kertoo Claybay Skeleguinsien urheilutoimenjohtaja, pelaaja ja lääketieteen opiskelija Valtteri Suonmaa.

Claybay Skeleguinsin pelaajista osa aloitti luistelun alkeista. Kiekkokoulun ensimmäinen vuosikurssi aloitti sarjapelit syksyllä 2013 jääkiekkoliiton alimmalla harrastesarjatasolla. Claybay ei ole historiansa aikana toistaiseksi voittanut yhtään ottelua, mutta huutosakkien hännille jääneille se on unelmatehdas.

”Joukkueen jäsenten oma kiekkounelma junnuikäisenä oli luistella ammattilaiskaukaloissa – ja nyt se lopulta tapahtuu. Haluamme olla myös mukana tukemassa niitä vähävaraisia lapsia ja nuoria, joilla oma kiekkounelma on vielä edessä. Kaikkien ei ole välttämätöntä odottaa yhtä kauan kuin meidän”, Suonmaa jatkaa.

Hyväntekeväisyysottelun kesto
on kaksi kertaa kymmenen minuuttia. Tapahtuma on kaiken ikäisille ja Niiralan montun hallin ovet avautuvat kello 13.45. Pelin otteluhymnin esitää Timi Lexikon ja ottelun selostaa kiekkolegenda Hannes Kapanen.

Rahankeräyksen tuotto lahjoitetaan Juniori-KalPan vähävaraisten lasten ja nuorten jääkiekkoharrastuksen tukemiseen. Keräyshaaste löytyy Claybay Skeleguinsien nettisivuilta. Keräykseen voi lahjoittaa koko joulukuun ajan. Lahjoitussumman voi halutessaan sitoa myös Claybayn tekemien maalien lukumäärään.

Keräyksen rinnalla järjestetään nettihuutokauppa Huuto.net –palvelussa alkaen 11. joulukuuta. Huutokaupassa on myynnissä muun muassa nykyisten ja entisten KalPa-pelaajien sekä muiden tunnettujen jääkiekkoilijoiden lahjoittamia signeerattuja muistoesineitä ja pelipaitoja.

Claybay Skeleguins vs. KalPan edustusjoukkueen hyväntekeväisyysottelu Kuopion jäähallissa Niiralan montussa 15. joulukuuta klo 14.00. Vapaa pääsy.