Ronski Gang – The Elevens: Räimerockin klassikon kunniakas paluu

Vuonna 1968 Lohjalla perustettu Ronski & Exotic on pitkäikäisimpiä rockyhtyeitä maassamme. Vuonna 1970 yhtye nappasi popmestaruuden Lahdessa. Ronski & Exotic julkaisi kolme albumia, joista menestynein, vuoden 1976 Here We Come olisi yli 20 000 kappaleen myynnillään nykyisin kevyesti kultalevy.
Vuonna 1978 yhtyeen nimeksi vaihtui The Ronski Gang ja samaiselta vuodelta sillä on hallussaan yleisöennätys. Ronski Gang onnistui siirtämään keikkahurjuutensa onnistuneesti pitkäsoitolle Night Attack (1980) sekä kolme vuotta myöhemmin ilmestyneelle albumille Rock N’ Roll. 2000-luvulla Ronski Gang on keikkaillut harvakseltaan laadun korvatessa määrän ruhtinaallisesti.

Yhtyeen nykyisessä kokoonpanossa vaikuttavat originaalijäsenten, solisti Harry ”Ronski” Sjöblomin, rumpali Hans ”Hate” Sjöblomin ja basisti Kaj ”Misteri” Eklundin lisäksi kitaristit Mikko Rintanen, Kiffe Sjöblom (Haten poika) ja Vesa Kääpä. Uusi pitkäsoitto The Elevens on totta 28 vuoden levytystaon jälkeen. Ronski Gangin musiikillinen perusolemus on ennallaan, mutta soundit tätä päivää.
Avausraita All Night Long on erinomaisen vitaalinen rockrypistys ja Seventeen omaa hittiainesta. Nyanssikkaampi Humbuggin’ Me löytää kaivattavan koukun. Take It to the Limit yhdistää revittelevään kitarointiinsa oivaltavaa popmelodiaa. Yrmeässä balladissa You’re the One Ronskin solistintaidot pääsevät esiin koko komeudessaan. Wicked edustaa onnistuneesti rullaavan melodista tyyliä ja tekstissään vanhoja hyviä aikoja kaipaileva Rock N’ Roll on musiikillisessa kokonaistoteutuksessaan yllättävän sävykäs biisi.

Pari harvinaisempaa lainakappaletta värittää kokonaisuutta; Six Days on the Road näistä tunnetuimpana. Hate Sjöblomin vokalisoima Whole Lotta Little More on pitkäsoiton räväkimpiä esityksiä ja All I Want päättää albumin vakuuttavasti. Ronski laulaa paremmin kuin koskaan ja kappalemateriaali on kokonaisuudessaan varsin vahvaa. Ronski Gangin paluulevy on enemmän kuin tervetullut. Toivottavasti luvassa on runsaasti keikkoja.

Ronski Gangin The Elevens ilmestyy 19. lokakuuta