Pieni auto räjäytti Ilosaaren

ILOSAARI Parempien festarimajoitusten toivossa perustettu Micra Girls otti Ilosaaren haltuun launtaina suvereenisti. Kuopiolaislähtöinen tyttötrio räväytti pankin ja sai kentällisen miehiä ja naisia kirkumaan kuin pienet tytöt.

Festarimatkalla pienessä Nissan Micrassa vuonna 2001 synnytetty yhtye julkaisi viimeisimmän Wild Girl Walk -levynsä viime syksynä. Kaikkiaan takana on nyt kahdeksan vuotta, 15 maata ja 250 keikkaa. Keikkailu tahti näkyy ja bändin iskukyky sekä esiintymisvarmuus on hioutunut huippuunsa. Yleisön ottaminen onnistuu festarilavalla siinä missä pienemmilläkin estraadeilla.

Yleisön hurmos oli Ilosaaressa taattu ja bändin ränttä-tänttä -rokki veti hymyt niin leveäksi, että poskien natinan saattoi melkein kuulla. Jos Micra Girlsin musiikki ei saa sinua hyvälle tuulelle, olet kivi. Tytöistä jokainen on myös oma ilahduttava hahmonsa. Pienen herttaisen, mutta hetkittäin pirullisen ja tuittupäisen Mari laulajan ilmeily ja eläytyminen on hykerryttävää.

Arvio menee väistämättä suitsutukseksi. Ainoa vika minkä keksin tästä bändistä on se, ettei kaikki bändit ole Microja. Jos olisi, niin maailma olisi parempi paikka, ja siinä olisi vähemmän venkoilua ja kikkailua. Suoraan ja täysillä, sanoo Micra tytöt jokaisella eleellään. Siksi allekirjoittanut tulee taas ulos panssarivaunustaan ja ilmoittautuu julkisesti tästä päivästä Micra-pojaksi. Dägä dägä!