Nightwishin Hietala tilasi katutaidetta kotiinsa

Teksti: Pasi Huttunen
Kuvat: Mikko Parviainen/Urbaani
Marco Hietala sai seinänsä komeiksi ja tuki paikallisia taiteentekijöitä.

Maalattu akustiikkalevy.
Maalattu akustiikkalevy.
Kuopiolainen katutaideyhdistys Urbaani sai hiljattain puhelun yllättävältä taholta kun Tarot ja Nightwish -yhtyeistä tunnettu kuopiolainen muusikko Marco Hietala soitti tilatakseen kotiinsa seinämaalauksia.
”Kävimme Hietalan kutsusta hänen kotonaan tutustumassa tiloihin sekä kuuntelemassa ideoita ja toiveita. VIerailiun jälkeen teimme Hietalalle luonnoksia, joista hän valitsi toteutettavat teokset”, Urbaanin puheenjohtaja Mikko Parviainen kertoo.

Makuuhuoneen maalaus.
Makuuhuoneen maalaus.
Loppujen lopuksi Timo Kokko suunnittelu toteutti suuren seinämaalauksen Hietalan olohuoneen yli viisi metriä korkealle seinälle. Lisäksi J. Salamaleija suunnitteli ja toteutti teokset Hietalan makuuhuoneeseen ja keittiöön.

Olohuoneen seinämalaus.
Olohuoneen seinämalaus.
”Otin yhteyttä Urbaaniin, koska tunsin tarvetta saada kotini näköisekseni ja kuvastamaan sci-fi- ym. kirjallisuusharrastustani. Kaverit olivat ilmiselvästi ymmärtäneet ja jopa innostuneet projektista. En voi kuin kiittää. Tulos on juuri sitä mitä hainkin vaikka Timolla ja Jussilla oli täysin vapaat kädet itse kuviin ja niiden suunnitteluun”, Hietala itse hehkuttelee.