Ainoastaan 36-vuotiaana hoitovirheeseen menehtynyt Jouni Mömmö on kotimaisen rockin mystisimpiä kulttihahmoja. Hänen musiikillinen uransa identifioituu yhtyeeseen Silmienvaihtajat ja kiistattomiin klassikkoalbumeihin lukeutuvan pitkäsoiton Totuus palaa julkaisseeseen Mana Manaan. Jouni Mömmön tarina on viimein päässyt dokumentoiduksi. Suururakan tekijä on lähes sata Jouni Mömmön kanssa tekemisissä ollutta henkilöä haastatellut H. S. Arkko.
Skitsofrenia varjosti Mömmöä valtaosan hänen eliniästään, mutta hänestä laaditulla biografialla on tarjottavanaan sairaskertomuksen lisäksi myös paljon muuta. 70-luvun alkupuolella poliittisesti aktiivisesta Mömmöstä välittyy kuva todellisena musiikkifanaatikkona, joka tiesi aiheesta kaiken olennaisen ja toimi tiskijukkana Shemeikassa ja Wiinittäressä.
Ensimmäisen todellisen musiikillisen kolahduksen Mömmölle oli tarjonnut Neil Youngin albumi After the Gold Rush ja erityisesti sen pitkän kitarasoolon sisältävä klassikkokappale Southern Man. Myöhemmin Mömmöstä tuli punkfanaatikko, jonka musiikilliset diggauskohteet kattoivat niin Ramonesin kuin Joy Divisionin.
Mömmö oli Sielun Veljien autokuskina, keksi yhtyeelle sen nimen ja osallistui vierailijana myös Sielun Veljien esikoisalbumin levytykseen. Biografian kiehtovinta antia tarjoavat silti Silmienvaihtajien ja Mana Manan ajat. Kummankin yhtyeen jäsenistöstä on parhaimmillaan tarjolla liki pitäen rönsyileviä anekdootteja.
Silmienvaihtajien muiden jäsenten, myös monista muista yhteyksistä ja yhtyeistä tutuiksi tulleiden Cyde Hyttisen, Jari Kupiaisen, Hannu Porkan ja Janne Suhosen henkilöhahmoihin on teoksen ansiosta saatavilla uutta osviittaa tarjoavaa näkökulmaa. Yhtyeen tekemät demo- ja liveäänitykset saivat julkaisunsa vasta niinkin myöhään, kuin vuonna 2011.
Mana Manan osalta Mömmön itsensä lisäksi erityisen merkittäväksi muodostuu hänen visionsa musiikillisena toteuttajana ollut kitaristi-ihme Arto ”Otra” Romppanen. Mömmön, Romppasen ja rumpali Timo ”Spuke” Puukon ajoittaisen kaoottisuuden vastapainoksi tasoittavana elementtinä Mana Manan miehistössä näyttäytyy basisti Tuomas ”Tumppi” Moilanen. Totuus palaa -albumin kiistattomista ansioista huolimatta keikkayhtyeenä Mana Manasta annetaan teoksessa kuva epätasaisena live-esiintyjänä. Mömmön musiikillista perintöä vaalineen Murheenlaakso-yhtyeen vaiheet käsitellään kirjassa niin ikään varsin ansiokkaasti.
Kotimaisen rockin kiistaton kulttihahmo on traagisuudestaan huolimatta elämäkertateoksensa enemmän kuin ansainnut.