Kuihtuvatko kukat?

Viidakkotunnelma tuo vaihtelua loskaiseen syksyyn ja kylmään talveenBotanian kasvuston pienissä yksityiskohdissa riittäisi ihmeteltävää tunneiksiUnelmakin löytyi puutarhastaJuuso-niminen kultatöyhtökakadu on sukupuolineutraaliuden pioneeri. Lintu on naaraspuolinen, mutta nimi annettiin ennen kuin sukupuoli oli selvillä.Muitakin papukaijoja asustaa Botaniassa. Yhteensä lintuja on siellä viisi.Sinne tänne sirotelluissa tuoleissakin toistuu kasviaihe ja puutarhatunnelma.Huumorin kukka on tunnetusti se kaunein.Milloin oikeasti pysähtyy asiakseen katselemaan kukkia?Kamelia on Alabaman osavaltion osavaltiokukka.Aluskasvillisuus on kuin jostain sadusta.Liekkipuu. No, onhan se nyt vaikuttava nimi.Paikoitellen Botania muuttuu lukemattomista scifi-leffoista tutuksi futuristiseksi ihmemaaksi.Isokissanhäntä on kaunis, mutta hiukan huolestuttava samaan aikaan.Kuulemma hedelmät Botaniassa ovat herkullisia. Niihin ei ole käytetty myrkyllisiä torjunta-aineita.

JOENSUU – Yliopiston puutarhojen kohtalo on vaakalaudalla yliopiston yt-neuvottelujen vuoksi. Esimerkiksi Joensuun Botanian menetys olisi karvas niin tieteelle kuin elämystä kaipaavallekin. Kävimme ihmettelemässä kameran kanssa.

Botanian pelastamista ajava adressi ”Joensuun Perhos-Botania säilytettävä!” on kerännyt yli 4500 allekirjoitusta. Englanninkielisessä vastaavassa nimiä on yli 550. Kun mukaan lasketaan paperisen adressin allekirjoitukset, on nimiä kertynyt yli 6000.