Kotimaisen rockin kiistaton klassikko

Pelle Miljoonan, Tumppi Varosen ja Ari Taskisen muodostamaa ydinkolmikkoa saapuivat Oy-kokoonpanoon täydentämään pian Hanoi Rocksia perustamaan kiirehtineet kitaristi Andy Mc Coy ja basisti Sami Yaffa. Tulevan klassikkoalbumin biisejä soitettiin jo kesän 1980 keikoilla ja lokakuussa Moottoritie on kuuma ilmestyi.
Klassinen, kosketinsoitinriffinsä osalta Genesis-yhtyeelle velkaa ollut nimikappale ja vitaalisuutta huokuneet Koska sydän sanoi niin sekä Juokse villi lapsi muodostavat albumin kaikkein legendaarisimman biisikimaran. Tumppi pääsee ääneen aina viidellä raidalla. Kovat kundit kuvaa osuvasti diinareiden ja punkkien välisiä yhteenottoja musiikillisesti miltei hardrockiin kääntyen, Älä äiti itke on Tumpin laulamista kappaleista levyn suurin hitti ja Meille kävi näin lienee tekstinsä osalta myös omaelämäkerrallisia aineksia sisältävä reggae, josta 16-vuotiaalle Sami Yaffalle löytyi paikka bassosoololle.

Nuoret rakastavaiset ja Elämän pyörä edustavat koskettavia rakkauslauluja, mutta tällä saralla Pellen käsialaa olevat Vapaus on suuri vankila ja erityisesti reggaesävytteinen Tänä yönä vien sut pois nousevat albumin keskeisimmiksi kappaleiksi ja Andy tekee niissä todella komeaa jälkeä kitaroineen. Olen kaunis uhoaa kuten pitääkin, mutta todella kaunista päätösraitaa Hyvää yötä maailma tyylikkäämpää lopetusta longari ei voisi saada.
Moottoritie on kuuma on kokonaisuutena eräs kaikkein merkittävimmistä kotimaisista rockalbumeista kautta aikojen.

Pelle Miljoona Oy kiertää Suomea helmikuussa 2011