Kohinaa pöntöstä – pääseekö opiskelija ajoissa vessaan Atriumilla?

JOENSUU – Aurora-rakennuksen opiskelutila Atriumia lähimmät WC:t sijaitsevat samalla käytävällä lähes vastapäätä. Vessojen ovet on kuitenkin kylteillä merkitty olevan vain henkilökunnan käytössä, sillä virallisesti ne sijaitsevat Karjalan tutkimuslaitoksen puolella.
Asia on herättänyt porua, sillä kauempana sijaitsevalle vessalle matkaa on reippaasti enemmän. Opiskelijan vessareissusta tulee siten Karjalan tutkimuslaitoksen työntekijään verrattuna huomattavasti pitempi.

ISYY:n kampuspuheenjohtaja Topias Tamminen ei kuitenkaan pidä matkaa YTHS:n vieressä sijaitseville vessoille kohtuuttomana.
”Opiskelijoille suunnatut vessat ovat kuitenkin niin lähellä, että mielestäni ei ole kenellekään paha rasti kävellä sinne. Tuntuu luontevalta, että se yksi WC on varattu tutkimuskeskuksen henkilökunnalle.”
Karjalan tutkimuslaitoksella ei nähdä syytä, miksi opiskelijat eivät voisi käyttää myös Atriumin välittömässä läheisyydessä sijaitsevia vessoja. Vessojen ovikyltit ovat vanhempaa perua kuin varsin uusi opiskelutila.
”Hätä sen sanoo, mitä vessaa käyttää”, laitokselta todetaan.

Kiinteistöpäällikkö Tarja Harjula on asiassa samoilla linjoilla.
”WC:t on aikoinaan suunnitelmissa mitoitettu vain henkilökunnan käyttöön. Emme kuitenkaan usko, että yhteiskäytöstä Atriumin käyttäjien kanssa tulee ongelmia, joten ohje poistetaan.”
Opiskelijat voivat siis jatkossa käyttää myös Atriumia lähinnä sijaitsevia WC -tiloja.