Joensuussa kamppaillaan skeittihallin puolesta

JOENSUU – Joensuun skeittihallin puolesta järjestetään tukikisat 23. lokakuuta kello 15. Kaupungin nuorisotoimi on lakkauttamassa skeittihallia kaupungin tuottavuusohjelmaan vedoten. Skeittihallista luopumisen arvioidaan tuovan noin 30.000 euron säästöt vuositasolla.
Skeittihallin puolesta on kerätty nettiadressia, joka luovutetaan kaupungille kisapäivänä. Nimiä adressissa on yli 1500.

Tapahtuman pääsymaksu on kaksi euroa ja kaikki varat siirretään lyhentämättömänä hallin vuokrakuluihin. Järjestäjät odottelevat paikalle myös kaupungin päättäjiä. Yhteistyötahoina kisaa järjestämässä ovat MicMac, Fun Pandemia, Adeck boards, Seven Inch, Joensuun nuorisotoimi sekä Oifm.

  • Miksi skeittaajien pitäisi olla erityisasemassa suhteessa mihinkään muuhun liikuntalajin harrastajaan? Kaupungin ei tulisi verovaroista kustantaa yhtään mitään harrastoimintaa, vaan skeittaajienkin tulisi huolehtia harrastuksesta aiheutuvista kuluistaan itse. Ei voi olla niin, että yhden lajin harrastajat vaativat, että kaikki muut, jotka eivät kyseistä lajia harrasta, tulisi pakottaa kustantamaan kyseistä toimintaa.

    Jos skeittaajat haluavat tilat toiminalleen, niin heidän tulee se itse vuokrata, kuten esimerkiksi kamppailulajien harrastajat tekevät seurojen kerätessä jäsenmaksuja ja kattaen niillä toiminnan aiheuttamia kuluja.