ISYY patistaa eurovaalitorilta äänestämään

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta järjestää eurovaalien kynnyksellä eurovaalitorin kolmella kampuksella. Keskiviikkona 7. toukokuuta järjestettävässä tapahtumassa poliittiset järjestöt esittelevät toimintaansa ja eurovaaliteemojaan.

ISYY:n hallituksen varapuheenjohtajan ja keskusta-aktiivin Juho Pulkan mukaan vaalitorin tärkein tavoite on saada opiskelijat äänestämään.

”Tärkeintä on välittää viesti, että kannattaa äänestää. Jos vaikka edustamani puolueen listalta ei löydy ehdokasta, niin varmasti se ehdokas löytyy joltakin muulta listalta. Tärkeintä on, että äänestää”, Pulkka painottaa.

Kyseessä lienee itäsuomalaisen opiskelijan näkökulmasta yksi kevään kohdennetuimmista vaalitapahtumista. Vaalitorilla vierailevista puolueiden ehdokkaista Pulkka ei osaa vielä tarkemmin kertoa, mutta hänen mukaansa Keskustan esittelypisteelle Kuopioon on tulossa käymään ainakin EU-komissaari ja eurovaaliehdokas Olli Rehn.

Vuoden 2014 europarlamenttivaalit järjestetään Suomessa 25. toukokuuta. Ennakkoäänestys käynnistyy 14. päivä ja päättyy 20. toukokuuta.

Eurovaalitorit:
Joensuussa Carelian aulassa kello 10.00–14.00

Kuopiossa Snellmanian A-aulassa kello 10.00–14.00

Savonlinnassa yläaulassa kello 9.45–14.15. Savonlinnassa paikalla ovat myös Elisa Lompakko ja Frank jakamassa Lyyra-maksutarroja.