Taas on tarjolla kaikkea sellaista, mistä äitisi sinua on aina varoitellut. Ghost of Cinemaressa on tänä vuonna luvassa esimerkiksi maailman rankimmaksi ja kiistanalaisimmaksi elokuvaksi tituleerattu Cannibal Holocaust (1980). Se kiellettiin Italiassa kymmenen päivää ensi-iltansa jälkeen ja myöhemmin yli 50 maassa. Leffan ohjaaja Ruggero Deodato joutui oikeuden eteen.
”Tarkoitushakuisesta raakuudestaan ja iljettävyydestään huolimatta Cannibal Holocaust ei ole roskaelokuva, vaan piinaava mestariteos, jossa huikeat elokuvakerronnalliset ratkaisut yhdistyvät Riz Ortolanin kauniiseen musiikkiin”, Jarkko Kuittinen Pohjois-Karjalan alueellisesta elokuvayhdistyksestä väittää.
Holokaustin lisäksi tarjolla on The VVitch: A New England Folktale (2015), joka ei Suomessa tule lainkaan normaaliin teatterilevitykseen, vaikka ohjaaja Robert Eggers voitti Sundancen elokuvafestivaaleilla parhaan ohjaajan palkinnon. Kuittinen painottaa, että kauhuleffat eivät juuri koskaan sitä palkintoa voita.
Meidän aikamme Ed Woodiksi kutsutun Tommy Wiseaun The Room (2003) on jo muodostunut yhdeksi 2000-luvun populaarikulttuurin merkkiteoksista.
”The Room on kuin roskalava, jonne on heitetty mutaation läpikäyneitä irvokkaita rakkauden hedelmiä. Toiset jättävät tuleville sukupolville ydinjätettä, Wiseau The Roominsa”, Kuittinen kuittaa.
Lisäksi tarjolla on Eli Rothin kannibaalikauhupläjäys The Green Inferno, jonka näytöksissä on Kuittisen mukaan maailmalla jopa pyörrytty.
”Saa nähdä miten joensuulaisyleisö kestää”, hän haastaa.
Meksikolainen Atroz puolestaan on itsetarkoituksellisen järkyttävä ja sikamainen meksikolaisleffa, josta on todettu, että kenenkään ei pitäisi katsoa sitä. Eli kyllähän se kiinnostaa.
The Ghost of Cinemare Tapiossa 23.-24. huhtikuuta.