Eläkeläiset: Ukki, mitä oli jenkka?

Vastauksen keväiseen tanssijalan vipattamiseen tarjoilee humppayhtye Eläkeläiset kuuden rallatuksen minijulkaisullaan. Tällä kertaa punk-nostalgian merkeissä humpannuksen kohteeksi joensuulaisessa äänitysstudiossa ovat joutuneet mm. Pelle Miljoona, Kollaa Kestää ja Ypö-5.

Viime kesänä 15-vuotissynttäreitä Ilosaaressa paukutellut Eläkeläiset on parhaimmillaan livenä, mutta varmasti monelle iloinen kokemus myös kotikaiuttimista kaakkoon väännettynä. Itseironiset sanoitukset, taitava musisointi ja rento tunnelma takaavat, että musiikki jättää hyvälle mielelle. Tämä ei ole sellaista musiikkia, jota tulisi ottaa liian vakavasti.

Kuuden kappaleen kokonaisuus on ajatuksella koottu. Kappaleet etenevät suorastaan tarinana ensimmäisestä viimeiseen. Alussa totuus löytyy jenkasta ja sitten menee lujaa. Lopulta jenkalle annetaan jäähyväiset ja jenkka on typerää. Humpan kerta-annoksena kuusi kappaletta on varsin mainio. Yksi lätyn käyttötarkoitus voisi olla esimerkiksi lenkkimusiikki, sillä humpan rytmi laittaa varmasti hölkkäaskeleelle sopivan reippaan temmon. Humppaa taikka kuole!