Bluesin taikaa konkareilta

Teksti: Pertti Pulkkanen
Kuvat: BigFeet & LaLa

Marjo Leinonen on luonut upean uran useiden juurevien yhtyeiden sädehtivänä solistina. The Ballsin, Viranomaisten ja Huff’n’Puffin jälkeen nykyisyyttä edustavassa BigFeet & LaLa:ssa musisoivat sävellyksistä vastaava kitaristi, todella monessa Hassisen koneesta ja Sielun Veljistä lähtien mukana ollut Jukka Orma, muun muassa Knucklebone Oscarista tuttu basisti Mikko Murtomaa sekä Leinosen luottorumpalina jo 80-luvun lopusta vaikuttanut ja ennen Ballsia esimerkiksi Problemsissa ja Cliftersissä soittanut Sande Vettenranta.

Brother Cain käynnistää BigFeet & LaLa:n esikoisalbumin upein sinisävelin. Nimikappale Pet Me! edustaa tyylitajuisesti kevyempää ja melodista tuotantoa. Skeleton Treesin myötä päästään bluesilmaisun ytimeen. Tutuhkonkuuloisella riffillä käynnistyvästä Wastedista kehittyy sulavalinjainen menopala.  Holy (Get a Life) lukeutuu lähes viiden minuutin kestossaan pitkäsoiton teoksiin. Soundimaailmaltaan rikas Fly High on pitkine kitarasooloineen erityisesti Orman taidonnäyttö. Feel Good edustaa kokonaisuudessa hieman seesteisempää tuotantoa, mutta niin Leinosen elävä vokalisointi kuin Orman rouheva kitarointi eivät jätä tilaa kyseenalaistamisille.

BigFeet & LaLa: Pet Me! Playground Music Finland: 2018.

BigFeet & LaLa:n esikoisen revittelevin esitys on reilun parin minuutin dynamiittilatauksesta käyvä Ground Woman Homesick Blues. Funk on nimensä veroinen groovaava helmi ja samalla albumin ainoa duettokappale, jossa basisti Mikko Murtomaan svengaava työskentely ansaitsee erityiskiitokset. Dig A Hole (without You) sisältää varsin upean melodian ja kyseinen kappale laajentaa BigFeet & LaLa:n musiikillista ilmaisua onnistuneesti juurimusiikin eri alueista jopa popin suuntaan. Tukevasoundinen, mutta silti myös suvantokohtia sisältävä Biding My Time on pitkäsoiton varsin vakuuttava päätösraita.

Kokonaisuutena BigFeet & LaLa:n esikoisalbumilla on tarjottavanaan upeaa musisointia, laadukasta kappalemateriaalia ja Leinosen aina sävähdyttävää vokalisointia. Keikkakontekstissa yhtye toimii todella upeasti, joten syksyksi toivottaisiin levyn julkaisurundia, jonka soisi mieluusti vierailevan myös Itä- ja Keski-Suomen keskeisissä keikkapaikoissa.