ACETeam: Zeno Clash

Zeno Clash on pienen Chilestä käsin toimivan ACETeamin ensimmäinen peli. Se on ensimmäisestä persoonasta kuvattu ammuskelu-tappelupeli. Mikä erottaa Zeno Clashin massasta on sen omaperäinen tyyli. Peli sijoittuu Zenozoik nimiseen fantasiamaailmaan, jonka keskus on Hallsdom niminen kaupunki. Kaupungin johtaja on lintumainen hahmo nimeltä Isä-Äiti (Father-Mother), jolla on suunnaton lapsikatras. Peli alkaa siitä kun yksi Isä-Äidin lapsista nimeltä Ghat tappaa hänet.

Pelin tarina liikkuu tämän tapahtuman ympärillä. Ghatia seurataan karkumatkalla Hallsdomista sillä Isä-Äidin muut lapset luonnollisesti haluavat kostaa hänen kuolemansa. Pelin edetessä selviää takaumien kautta miten Ghat päätyi tappamaan Isä-Äidin, samalla kun seurataan hänen ja hänen tyttöystävänsä Daerdran pakoa Hallsdomista. Matkalla käydään metsissä, aavikoilla ja lopulta Zenozoikin maailman reunalla. Vastaan tulee mitä oudoimpia eläimiä ja olentoja. Aavikolla kohtaa dinosauruksen kokoisia jyrsijämäisiä olentoja. Vihollisia on kaksijalkaisesta norsusta sokeaan palkkametsästäjään, joka hyökkää kimppuusi edellämainitun otuksen päältä pommeilla lastatuilla oravilla.

Vaikka peli näyttää todella omaperäiseltä niin tarina ja pelaamisen hauskuus eivät aivan yllä samalle tasolle visuaalisen tyylin kanssa. Tarinankerronta on ammuskelupeleille tyypillistä putkijuoksua, joten pelaajan mahdollisuus vaikuttaa tarinan tapahtumiin on olematon. Välillä tuntui että tarina on vain tekosyy kuljettaa pelaaja tappelusta seuraavaan. Matkalla kohdatut henkilöhahmot saavat tämän kyllä unohtumaan. Hallsdomia ympäröivässä metsässä esimerkiksi elää seinähulluja Corwideiksi kutsuttuja olentoja. Kaikilla Corwideilla on yksi heidän elämäänsä ohjaava periaate. Oxameter kävelee suorassa linjassa antamatta minkään vaikuttaa polkuunsa. Ellem haluaisi olla näkymätön joten hän poistaa kaikilta häntä lähestyviltä silmät.

Itse pelaaminen on aseilla höystettyä nyrkkitappelua. Yhtä tai kahta vastustajaa vastaan parista lyönnistä ja vihollisen iskujen väistelystä koostuva tappeleminen toimii hyvin, mutta lopussa kun vihollisia alkoi olla jo neljä vastassa niin ensimmäisen persoonan iskujen vaihto meni ainakin minulle turhan vaikeaksi. Vaikeustason laskeminen onneksi auttoi. Aseet on hienosti mallinnettu ja ne sopivat hahmosuunnittelun kanssa hyvin yhteen.

Kaiken kaikkiaan Zeno Clash on onnistunut indie-peli. Vaikka se ei kaikilta osiltaan yllä suurempien pelistudioiden kanssa samalla viivalle, hahmosuunnittelu ja ympäristöt ovat jotain ennennäkemätöntä. Toisen maailmansodan tai sci-fi ympäristön sijaan on virkistävää nähdä ammuskelupeli joka näiden sijaan tapahtuu sekopäisessä fantasia-maailmassa. Jos olet valmis antamaan anteeksi pelin pienet puutteet tulet nauttimaan seikkailustasi Zenozoikissa. Mielenkiinnolla odotan miten ACETeam näin hienosta avauksesta jatkaa.

Kuvia pelistä:
city0019coast0005plaza0025woods10024woods10028