1973 | Grand Funk: We’re an American Band

Uuden tyylin kulminaatio

Vuoden 1973 pitkäsoitolleen We’re an American Band Grand Funk Railroadista Grand Funkiksi nimensä lyhentänyt, kotimaassaan huippusuosittu amerikkalaisyhtye palkkasi tuottajakseen Todd Rundgrenin. Edellisellä albumilla Phoenix vielä vierailijana toiminut kosketinsoittaja Craig Frost oli nyt täysivaltainen yhtyeen jäsen ja rumpali Don Brewer esittäytyi tällä kertaa niin solistina kuin biisintekijänä lähes yhtä merkittävässä asemassa kuin kitaristi/vokalisti Mark Farner.

Nimikappaleesta We’re an American Band kehkeytyi Amerikassa ykköshitti ja myös kokonaisuutena kyseessä voi sanoa olevan melkoisen vahvan albumin. Sellaiset kappaleet kuin rytmiikaltaan kekseliäs Creepin’, pitkä ja vaikuttava slovari Railroad sekä tekstissään intiaanitematiikkaa esiintuova The Loneliest Rider lukeutuvat Grand Funkin hieman myöhäisemmän tuotannon todellisiin huippuhetkiin. Myös Black Licorise sisältää tekstissään asiaa, mutta muutama täyteraita, jollaisiin kuuluu erityisesti albumin toinen singlevalinta Walk Like A Man, laskee kokonaisarvosanaa hieman.

We’re an American Band edustaa joka tapauksessa Grand Funkin hieman kevyempää tyyliä ehkä kaikkein laadukaimmillaan ja kyseisellä albumilla jo entuudestaan todella suosittu yhtye voitti puolelleen myös aivan uutta kuulijakuntaa.
Toisen koulukunnan mielestä yhtyeen parhaat työt päättyvät vuoden 1971 upeaan pitkäsoittoon Survival.

Koska hyvä musiikin tekeminen ei loppunut vuoteen 1972, jatkaa Pertti Pulkkanen valikoimalla vuoden 1973 parhaimmistoa